Stichting Vrienden van Museum Jan Heestershuis Schijndel


Lezing over Han G. Hoekstra

Janneke van der Veer en Joke Linders verzorgen een lezing over de dichter en journalist Han G. Hoekstra (1906 – 1988), over wie zij een biografie schreven. Als medewerker van dagblad Het Parool vormde Hoekstra met zijn collega’s Annie M.G. Schmidt en Simon Carmiggelt het journalistencabaret De Inktvis. Als schrijver van poëzie ontving hij in 1972 de Constantijn Huygensprijs.

Joke Linders is biograaf. In 1999 promoveerde zij op Doe nooit wat je moeder zegt. Annie M.G. Schmidt, de geschiedenis van haar schrijverschap. Janneke van der Veer is cultuurwetenschapper en werkt aan een promotieonderzoek naar het leven en werk van de schrijfster Diet Kramer (1907-1965). Vanaf de start van het tijdschrift Boekenpost is zij hoofdredacteur van dit blad voor boekenliefhebbers. Vanuit hun deskundigheid op het gebied van kinder- en jeugdliteratuur schreven Linders en Van der
Veer De stoute kinderen van Han en Annie, het hoe, wat, wanneer en waarom van de versjes van Han G. Hoekstra en Annie MG. Schmidt (2006)

Wilt u zich aanmelden voor deze avond? Neem dan contact op met het museum (dinsdag tot en met zondag van 13.00 – 17.00 uur, telefoon 073-549 22 76) of meld u aan via het contactformulier op deze website www.vriendenjanheesters.nl. Uiteraard kunt u ook een e-mail sturen naar info@vriendenjanheesters.nl.