Collectie

Eigen collectie

De afgelopen jaren heeft de Stichting met behulp van bijdragen van Vrienden een kleine eigen kunstcollectie kunnen opbouwen. Deze collectie is in bruikleen gegeven aan het Museum Jan Heestershuis en vormt regelmatig een onderdeel van exposities. Een overzicht van deze werken volgt.

Collectie Museum Jan Heestershuis

De collectie van het Museum Jan Heestershuis bestaat uit kunstwerken van Jan Heesters en de inventaris van zijn voormalig woonhuis: antieke meubels en voorwerpen. Ook kunstwerken van Heesters’ tijdgenoten maken onderdeel uit van de collectie. Daarnaast is er door het museum grafisch werk van hedendaagse kunstenaars verzameld.

Sinds 2009 maken ruim 150 kunstwerken van de Schijndelse kunstenaar Dorus van Oorschot deel uit van de collectie van het museum. Landschappen, stillevens en portretten van Van Oorschot zijn in langdurig bruikleen gegeven.

In de collectie van het museum zijn ruim 5000 objecten aanwezig. Regelmatig worden nog kunstwerken van Heesters of voorwerpen uit zijn voormalig bezit aan het museum geschonken of in bruikleen gegeven.

Bekijk door het klikken op deze regel een steeds groter wordend deel van de catalogus online.