Stichting Vrienden van Museum Jan Heestershuis Schijndel

Lezing 28-11-2022 Herman Tibosch

.

Op 28 november a.s. wordt de lezingenreeks van Stichting Vrienden van Museum Jan Heestershuis voortgezet door Herman Tibosch met een lezing onder de titel “Kunst Dichterbij”. 

Herman Tibosch is een kleinzoon van en vernoemd naar Herman Tibosch (1901-1963), ruim dertig jaar lang hoofd van de Aloysius-jongensschool op de Boschweg in Schijndel. Daarnaast was hoofdonderwijzer Tibosch, onder nog veel meer, voorzitter van de St. Vincentiusvereniging, voorzitter van voetbalclub Avanti, koordirigent en schrijver van toneelrevue’s. Hij stond immer klaar voor iedereen met vragen en was in Schijndel een zeer gewaardeerde ‘verbinder’.
Net als zijn opa en zijn vader Joost Tibosch begon Herman Tibosch (1972) zijn carrière in het onderwijs. Daarna was hij 16 jaar hoofd educatie & interactie in het Kröller-Müller Museum op de Veluwe. Hij kon daar tevens dagelijks genieten van en werken met vele schilderijen van Vincent van Gogh.
Sinds enige jaren is hij directeur van het Jan Cunen Museum in Oss. Zijn ervaringen in het Kröller-Müller Museum vormen de basis voor de huidige koers van dat museum, met het accent op samenwerking, experiment, innovatie en een avontuurlijke hoofdrol voor de lokale geschiedenis.

Lezing “Kunst dichterbij”

Onder deze titel wil Herman Tibosch ons vertellen over kunsteducatie en het bereiken en inspireren van nieuw museumpubliek.
Over deze zeer actuele thema’s zal hij voorbeelden aandragen uit zijn jarenlange ervaringen in het Kröller-Müller Museum en nu in het Jan Cunen Museum. Tegelijk zullen ook zijn ervaringen met innovatieve en experimentele exposities aan bod komen

De avond vangt aan op maandag 28 november om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 in het Napoleonskerkje, Hoofdstraat 150, Schijndel. U kunt zich aanmelden via onze website:
https://www.vriendenjanheesters.nl/aanmelden-voor-lezing (bij voorkeur).
Ook kunt u zich bij het museum mondeling of telefonisch aanmelden (dinsdag tot en met zondag 13.00 – 17.00 uur: 073-54 922 76). Voor Vrienden is de lezing gratis. Andere belangstellenden zijn van harte welkom, zij betalen € 7,00.